Skip to content

Te huur: appartement Bleekerseiland 7C 7941 BT Meppel

Hup & Fidom Garantiemakelaars Meppel
Neem contact met mij op

Verhuurd

€ 825,- p/m

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. huur Meppel Bleekerseiland 7C

In hartje Meppel ligt aan het Bleekerseiland op nummer 7 een schitterend monumentaal woonpand. Het pand ligt ietwat verscholen achter een pittoresk driehoekig voortuintje. De tuin aan de achterzijde ligt aan de Stoombootkade. Eén van de bekende Meppeler grachten. Via de oudste sluis van Drenthe en het Meppeler Diep op geringe vaarafstand van de Kop van Overijssel. Met onder andere Giethoorn en werelderfgoed De Weerribben.

Bleekerseiland 7 is een waardevol Rijksmonument. Qua exterieur nog helemaal puntgaaf. Het in bakstenen opgetrokken gebouw is in de Eclectische stijl. Fraai zijn bijvoorbeeld de sierstukken, de symmetrische kopgevel en de gemetselde speklagen in de voorgevel. Het dak is bedekt met nog oorspronkelijke oud-Hollandse dakpan-nen. Zelfs de rijkelijk uitgevoerde voordeur is nog helemaal authentiek.
Het interieur is helemaal van deze tijd, maar oorspronkelijke zaken als gipsen sierplafonds, versierde ruiten e.d. zijn volledig gespaard gebleven.

Binnen bevinden zich drie woonunits die onlangs totaal zijn gerenoveerd. Met veel lichtinval en licht kleurgebruik doet het geheel fris en vrolijk aan. Met grappige authentieke hoekjes en gaten.

Woonruimte 7C bevindt zich op de eerste verdieping en is 62 m2 groot.

Toegankelijk via de originele trappartij. Wel een beetje steil maar ook wel heel nostalgisch. De ruime woonkamer tot aan nokhoogte, biedt van bovenaf zicht op de tuin en de Stoombootkade daarachter. Open keuken en ruimte berging. Aan de voorzijde de stijlvolle slaapkamer en aparte badkamer.

  • 55 m2
  • 1

Kenmerken Bleekerseiland 7C

Overdracht

Huurprijs€ 825,- p/m
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte55 m2
Inhoud165 m3

Bouw

SoortPortiekwoning
BouwvormBestaande bouw
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Bleekerseiland 7C

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

33.025

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

54%

20% NL

30%

20% NL

16%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod