Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Jan Slotswijk 14 7916 TK Elim

Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 785.000,- k.k.

Wonen in je eigen natuurgebied van ruim tienduizend vierkante meter en dat op nog geen duizend meter van de supermarkt. Dat kan op deze magische plek op Elim. Je kunt het helemaal voor jezelf houden en leven in een perfecte symbiose met de natuur om je heen, maar het nodigt ook uit om met groepen te werken. Je één voelen met de natuur, mediteren, yoga. De mogelijkheden zijn ongekend en spectaculair.

De boerderij is redelijk eenvoudig in tweeën te delen en ook uitermate geschikt voor het realiseren van een kleine woongemeenschap op ecologische grondslag omdat het pand nog net in het buitengebied ligt en de mogelijk biedt van 200 vierkante meter aan bijgebouwen. Omstreeks 2017 is er feitelijk een nieuwe woning gerealiseerd binnen de bestaande muren.
Het terrein is één grote speeltuin voor mens en natuur. Zes jaar geleden nog een dood weiland en nu een geaccidenteerd terrein met een hoofdrol voor de grote natuurvijver en twee vijvers op hogere niveaus die met elkaar verbonden zijn en zo zorgen voor een zuiverende kringloop waar het ijsvogeltje graag op nog geen twee meter van het huis een visje vangt.
Het terrein staat vol bomen, struiken en planten die aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten en daar wordt ook volop gebruik van gemaakt. Meer dan zestig vlinderstruiken en plekjes met brandnetels zorgen dat de vlinders er hun hele kringloop kunnen voltooien.
Bij de bloemenweides is de bovenste voedselrijke laag verwijderd om wilde bloemen de kans te geven tot bloei te komen. Er zijn vers nog twee voedselbossen aangeplant. Niet voor mensen, maar speciaal voor de dieren. Die kunnen tenslotte niet naar de supermarkt. U bent duidelijk niet de enige bewoner op dit terrein. Egeltjes, hazen, konijnen, soms een ree en een grote schare aan vogeltjes voelen zich er thuis. Een kerkuilenechtpaar brengt er al zes jaar met succes z’n jongen groot en houdt de muizenstand laag. Mede door de vele bloemen zijn de vier grote insectenhotels het hele jaar volgeboekt, maar reken niet teveel op huur. Ook niet op een kaartje met kerst. Daar doen ze in de natuur niet aan. Elim wordt genoemd in de bijbel als een oase en dit is dan een oase in een oase.

Oh ja. Natuurlijk. Helemaal vergeten. Dan is er ook nog het huis. Huis en tuin horen bij elkaar. In een prachtige serre, tevens keuken, eetkamer en woonplek, waan je je in een luxe vogelkijkhut. Midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld. Het huis en de serre liggen prachtig op het zuiden. Als de zon schijnt heb je er de hele dag profijt van. Twee grote eiken zorgen bij warm weer ook voor koelte en schaduw.
Vloeren, muren, plafonds en dak zijn uitstekend geïsoleerd. Vrijwel de hele benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming. Een warmtepomp (koelt in de zomer), een zonneboiler en 36 zonnepanelen zorgen er de laatste vijf jaar voor dat er geen energierekening meer op de deurmat valt. Of dat lukt met een gezin en drie opgroeiend pubers is nog maar de vraag. De gasmeter is vijf jaar geleden verwijderd en ieder jaar is er zelfs een verdienste van een paar honderd euro. Dit jaar € 618,-
De benedenverdieping telt twee slaapkamers, een met een apart toilet en een aparte badkamer en er is een eenvoudige badkamer met douche en toilet voor algemeen gebruik. Aansluitend aan de grote woonkamer bevindt zich een hoekgedeelte waar alle aansluitingen aanwezig zijn om een keuken te plaatsen, mochten er ooit plannen zijn twee wooneenheden te creëren.
De bovenverdieping telt twee mooie moderne slaapkamers. Een slaapkamer is extra groot en bestaat uit twee delen; een slaapgedeelte en een werkgedeelte en kan heel goed worden gebruikt als plek om te mediteren of yoga.

  • 202 m2
  • 10.654 m2
  • 4

Kenmerken Jan Slotswijk 14

Overdracht

Vraagprijs€ 785.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte10.654 m2
Woonoppervlakte202 m2
Inhoud834 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1954
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Volledig geïsoleerd, HR glas
EnergielabelA+

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Jan Slotswijk 14

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

55.311

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

21%

20% NL

45%

20% NL

34%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod