Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis van Limburg Stirumstraat 101 7901 AP Hoogeveen

Hup & Fidom Garantiemakelaars Hoogeveen
Neem contact met mij op

Verkocht o.v.

€ 385.000,- k.k.

van Limburg Stirumstraat 101 in Hoogeveen.

** De deadline voor het uitbrengen van een bieding is inmiddels verstreken**

In het centrum van Hoogeveen staat deze 2-onder-1-kap woning op een kavel van ca. 369 m² eigen grond. De woning is door de huidige eigenaar samengebracht tot één vrijstaand woonhuis maar bestaat van oorsprong uit een tweetal half vrijstaande woningen. Hierbij wordt één helft van een 2-onder-1-kap aangeboden welke in gebruik is geweest als atelier en gezinsopvang.

Huisnummer 99 is geen onderdeel van deze verkoop – de opdracht tot splitsing naar twee separate huisnummers loopt.

De verkoper aan het woord:
Ken je dat gevoel van het willen hebben van een heerlijke warme, goed zittende, stoere en tegelijk elegante jas? Die jas waarin je je kan koesteren als het koud is, die je open kan doen als het wat warmer wordt?
Een jas die precies past, bij jou en je geliefden. Dan is dit huis voor jou.
Een huis als een warme jas, met intieme en grote ruimtes, met veel licht, met luxe en rauwe randjes. Met een tuin die je doet vergeten dat je toch midden in het centrum bent.
Een tuin met bloemen en fruitbomen en de mogelijkheid om met een groot gezelschap te feesten of intiem met z’n tweeën een koffietje te drinken.

De woning is gedurende de periode dat wij er wonen meerdere keren grondig en met liefde verbouwd. Zo is een grote aanbouw gerealiseerd met een lichtstraat. “We reisden stad en land af voor originele glas in lood ramen en jaren 30 deuren, om in het gehele huis de sfeer en eenheid te creëren die dit authentieke huis vraagt”.
Hergebruikte materialen, opgeknapte kastdeuren, inventieve oplossingen voor uitdagingen in een huis uit begin vorige eeuw.

Als je de woning binnengaat sta je in de hal met toegang tot een grote woonruimte. Ruimte genoeg voor een enorme bank en een grote eettafel. “In de lichte woonruimte ontvangen we vrienden en familie om samen te eten, kletsen en heel stiekem mogen de kinderen binnen op hun driewieler. Door de grote ruimtes is er voor iedereen een plekje”
Tegelijkertijd nodigt de ruimte uit voor intieme hoekjes om in alle rust een boek te lezen.

Via de openslaande tuindeuren kom je in de tuin. Eerst een terras, om heerlijk vuur te maken of pizza’s te bakken, ‘s ochtends een kop koffie in de zon. Wie de bijzondere, wilde tuin in loopt vindt daar allerlei bloemen en fruitbomen. Met zowel in de zomer heerlijke zitjes in de schaduw als in de winter altijd een plekje om van groen te genieten. “In de Lente beginnen we met het plukken van de eerste grote bossen bloemen om het huis mee te versieren of weg te geven en in het najaar plukken we appels en rapen walnoten.”

De afgelopen jaren is deze woning gebruikt als atelier. Het woord “atelier” doet het al vermoeden, dit huis ademt creativiteit, in kunst, in verbouwstijl, in de vele vaste kasten door het hele huis, door de tuindeuren met zicht op bloemen, door onconventionele oplossingen voor wooncomfort.

Het huis heeft verschillende knusse slaapkamers als ook een ruime master bedroom. Zodra je hier ‘s ochtends wakker wordt hoor je de vogels fluiten in de tuin.

De woning kort opgesomd:
1 badkamer;
3 slaapkamers;
2 toiletten waarvan 1 rolstoeltoilet;
2 keukens, waarvan 1 boven;
1 werkplaats in de tuin;
1 buitenom naar de achtertuin.

Schilderwerk binnen en buiten is in 2021/2022 vernieuwd.

bijzonder aan dit huis is: als je de voordeur uitloopt ben je in het centrum Hoogeveen, maar zodra je die sluit bevind je je in een oase van rust met een droomtuin die heel privé is gelegen.

  • 145 m2
  • 369 m2
  • 3

Kenmerken van Limburg Stirumstraat 101

Overdracht

Vraagprijs€ 385.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte369 m2
Woonoppervlakte145 m2
Inhoud625 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1941
Dak typeMansardedak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
EnergielabelE

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging van Limburg Stirumstraat 101

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

55.311

Vergelijkbaar woningaanbod